نوترین » آموزش آشپزی » آموزش و طرز تهیه غذا و دسر برای شب یلدا +تزیین غذا شب یلدا

آموزش و طرز تهیه غذا و دسر برای شب یلدا +تزیین غذا شب یلدا

طرز تهیه غذا و دسر مخصوص شب یلدا,عکس های تزیین غذا شب یلدا,مدل های تزیین غذا شب یلدا,تزیینات غذای شب یلدا,غذای شب یلدا چیه,غذای مخصوص شب یلدا چیست,غذا شب یلدا
نارپلو، شام چله‌ی قزوین

آموزش و طرز تهیه غذا و دسر برای شب یلدا +تزیین غذا شب یلدا (3)

اگه تو بچگی و بازی “اسم و فامیل” اسم انارپلو رو می‌نوشتیم، حتما داد همبازی‌هامون درمیومد که انارپلو غذا نیست. اما واقعا این اسم یه غذای مخصوص شب چله تو شهر قزوینه. تا وقتی این غذا رو نخورید، نمی‌تونید حدس بزنید

ترکیب انار و برنج با کشمش و خلال پسته چه طعم عجیب و

جالبیه. چطوره واسه چله امسال یه قابلمه از این غذای خوش‌رنگ درست کنیم و یه طعم جدید رو تجربه کنیم؟

فکر نمی‌کنم پختن این غذا بیشتر از یک ساعت زمان بخواد. ۴ پیمونه برنج رو پاک کنید و بشورید، یک و نیم‌ کیلو انار دون شده هم و نصف لیوان خلال پسته هم می‌خواهیم. اندازه یک لیوان گشنیز تازه خرد شده، یک قاشق پودر تخم

گشنیز، نصف لیوان کشمش پلویی و کمی زعفرون آب‌کرده هم لازم داریم.

برنج رو به روش معمول آبکش کنید. همه مواد بالا با یک درجه حرارت پخته می‌شن. اگرچه دون کردن و خرد کردن این مواد وقت برده، اما همه رو با هم سرخ می‌کنیم و این‌طوری تو مصرف زمان صرفه‌جویی می‌کنیم.

حالا ته قابلمه روغن بریزید و ته‌دیگ سیب‌زمینی یا نان بذارید و یک لایه برنج و یک لایه از مایه خوشمزه و خوش‌رنگ‌تون رو بریزید تا قابلمه پر شه و بذارید مثل همه مخلوط پلوهایی که تا حالا درست کردید، دم بکشه.

حالا اگه تو برنامه بازی‌های شب یلدا اسم و فامیل رو هم دارید، انارپلو رو برای اسم غذا با حرف الف بنویسید و مطمئن باشید داد کسی به هوا نمی‌ره.
————————————————————–

یلدا با حافظ و کلم‌پلوی شیرازی

آموزش و طرز تهیه غذا و دسر برای شب یلدا +تزیین غذا شب یلدا (1)

حافظ‌خوانی یکی از سنت‌های شب چله است. به نظرتون همشهری‌های خواجه تو شب یلدا چه غذایی درست می‌کنن! یه غذای خوشمزه به اسم کلم‌پلو. شاید امسال شما هم امسال به سنت‌های قومی خودتون تغییری دادید و

خواستید این غذا رو هم به سفره یلدا اضافه کنید.

این غذا با کوفته قلقلی درست می‌شه ولی می‌تونید از گوشت قیمه هم اضافه کنید. نیم کیلو گوشت چرخ‌کرده رو با ادویه، نمک، یک پیاز رنده شده و دو قاشق آرد نخودچی ورز بدید و کوفته‌های ریز درست کنید و توی روغن سرخ کنید.

حالا یه دونه کلم‌برگ بزرگ سفید رو رشته رشته خرد کنید و یه تفت مختصری بهش بدید تا کمی نرم بشه. یک پیاز وسه قاشق رب گوجه بهش اضافه کنید. اندازه یک لیوان آب‌گوشت روی این مواد بریزید و بذارید چند دقیقه بپزه و بعد

کوفته‌های سرخ شده رو توش بریزید. یک ربع پخت تا کشیدن آب

این مایه زمان مناسبیه. نمک و فلفل و پودر دارچین و زعفران دم‌کرده رو قبل از کشیده شدن آب مایه توش بریزید.

تو مدتی که مایه غذا می‌پزه، برنج رو آبکش کنید و برنج‌ها رو کمی زودتر از موقعی که برنج سفید می‌پزید آبکش کنید و لایه لایه از مایه گوشت و برنج توی قابلمه بچینید. برای اینکه غذاتون خوب دم‌بکشه یک قاشق روغن داغ و نصف

لیوان آب داغ روش بریزید و دم‌کنی بذارید و روی حرارت ملایم برنج رو دم کنید.

45 دقیقه بعد شما با هزاران شیرازی دیگه یک غذای خوشمزه سر میز شام یلدا دارید.

—————————————————–

مازندران و یلدا و خورش ناردون

آموزش و طرز تهیه غذا و دسر برای شب یلدا +تزیین غذا شب یلدا (2)

هر جای ایران که باشیم، انار یکی از میوه‌های اصلی شب یلداست. اما اگه تو شمال کشور و تو مازندران باشیم، غذای اصلی شام یلدا هم با انار درست می‌شه. “کِرک اِنار تیم پهلو” اسم این غذاست و چون جز شمالی‌ها کسی

نمی‌تونه اسمش رو سریع به یاد بیاره، به اسم خورش ناردون هم

معروف شده. این غذا با مرغ یا با گوشت پرنده‌های بومی مثل اردک و مرغابی درست می‌شه.

اگه می‌خواهید این غذا رو شب یلدا درست کنید به این مواد نیاز دارید: یه مرغ چاق و چله، یه پیاز درشت، سه تا انار ترش دون شده، ادویه (فلفل، زردچوبه، دارچین) و نمک و اگه دوست داشته باشید مقداری بادمجون سرخ شده برای کنار

غذا.مرغ رو با کمی ادویه، پیاز و یه حبه سیر بپزید. تو این مدت پیاز رو ریز و سرخ کنید و وقتی پیاز طلایی شد دونه‌های انار رو بریزید توش و تفت بدید، اگه انارتون به اندازه کافی سرخ نبود، می‌تونید یک قاشق رب انار یا رب گوجه‌فرنگی

بهش اضافه کنید.حالا مرغ پخته شده رو توی فر بذارید یا سرخ کنید. بذارید مایه انار‌تون آروم بپزه و غلیظ بشه. برای اینکه رنگ خورش تغییر نکنه روی تابه در نذارید. غلظت آب خورش باید مثل فسنجون بشه.وقتی خورش جا افتاد اونو کف

ظرف بریزید و مرغ رو روش بذارید. اگه دوست داشته باشید، می‌تونید بادمجون‌های سرخ شده رو هم کنارش بچینید.

—————————————————

چیز کیک ژله ای انار

آموزش و طرز تهیه غذا و دسر برای شب یلدا +تزیین غذا شب یلدا (4)

مواد لازم

•    220 گرم بیسکویت شکلاتی
•    80 گرم کره آب شده
•    3 قاشق چایخوری پودر ژلاتین
•    80 میلی لیتر آب پرتقال
•    400 گرم پنیر خامه ای
•    150 گرم شکر
•    350 گرم خامه ی فرم گرفته

مواد لازم برای رویه

•    50 گرم شکر
•    3 قاشق چایخوری پودر آگارآگار
•    یک پیمانه  آب
•    400 گرم انار دانه شده
•    ¼ پیمانه آب پرتقال
•    یک قطره رنگ خوراکی

طرز تهیه

1. بیسکویت شکلاتی پودر شده را با کره ی ذوب شده مخلوط کنید و داخل قالب کمربندی مربع یا گرد 23 سانتی متری پرس کنید و به مدت نیم ساعت در یخچال قرار دهید.

2. پودر ژلاتین را روی آب پرتقال بریزید و کنار بگذارید تا اسفنجی شود سپس روی بخار آب قرار دهید تا شفاف شود.

3. پنیر خامه ای و شکر را با همزن برقی بزنید تا با شکر مخلوط شود. ژلاتین حل شده خنک را اضافه کنید و با دور کند همزن مخلوط کنید. خامه فرم گرفته را اضافه کنید، با لیسک به حالت دورانی هم بزنید و روی بیسکویت پرس شده بریزید.

4. در آخر  مواد رویه را روی آن بریزید و صاف کنید و به مدت 4 ساعت در یخچال قرار دهید .

5. برای تهیه مواد رویه، شکر ، آگار آگار و آب سرد را مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر حل شود و به جوش آید. سپس دانه های انار و آب پرتقال را اضافه کنید و دو دقیقه روی حرارت قرار دهید. سپس از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا خنک شود.

6. در صورت نیاز ، یک قطره رنگ خوراکی قرمز به مواد رویه اضافه کنید.

ایمیل شما آشکار نمی شود

نوشتن دیدگاه

17 + هشت =

تمام حقوق مادی , معنوی , مطالب و طرح قالب برای این سایت محفوظ است - طراحی شده توسط پارس تمز